Rafał Wojciechowski

rafał

Kiedyś był wiceprzewodniczącym samorządu szkolnego. I nadal jest gotów do działania na rzecz swojej starej szkoły i jej uczniów, także tych nowych. Kończył Czternastkę jeszcze przy Szczytnickiej, ale nowa siedziba bardzo mu się podoba. Do dziś podtrzymuje liczne przyjaźnie z dawnych lat. Przy wielu okazjach poznaje co raz to nowych Czternastkowiczów z różnych roczników. Jako profesor Uniwersytetu ma po temu szczególną okazję: zawsze na początku roku akademickiego jest ciekaw, kogo też nowego z Czternastki przywieją na jego Wydział pomyślne wiatry. Uważa, że podobnie jak absolwenci renomowanych uczelni amerykańskich, również Czternastkowicze powinni trzymać się razem.